T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi

TARİHÇE

FETÖ´cü teröristler TSK´da yıllardır uygulamaya soktuğu sızmayı sonuçlandırarak bir darbe ile 15 Temmuz 2016 günü Türkiye yönetimine el koymaya çalıştılar. Ancak milletimiz canı pahasına darbeyi durdurdu.

Siyasi irade ile halk ve emniyet güçlerinin önemli bir bölümü, aynı anda ve aynı şekilde darbeye karşı çıktı, girişimi başarısızlığa uğrattı.

Ancak geriye darbeci teröristlerin darbeyi başarıya ulaştırmak için cinnet halini almış saldırıları hafızalara, bir daha hiçbir zaman çıkmamak üzere kazındı.

Savaş uçaklarıyla emniyet binaları ve Meclis´i vurdular. Sivil halkın üzerine gökyüzünde salınan helikopterlerden ateş açacak kadar delirdiler, Boğaziçi Köprüsü´nde vatandaşlarımızı kurşuna dizdiler, üzerlerinden tanklarla geçtiler..

Tüm bu vahşetin sonuç getireceğini ve darbenin başarıyla sonuçlanacağını düşündüler ama yanıldılar. 240 şehit verildi.

173´ü sivil olmak üzere 240 şehit verdi bu millet, daha da fazlasını vermeye hazırdı. Ancak darbeye asla ve asla geçit vermeyeceğini FETÖ´nün teröristlerine de dünyaya da göstermiş oldu. İşte bu darbeyi yapmaya çalışan teröristlerin elinden alınan okulumuz 9 Eylül 2016 tarihinde 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Ortaokulu adını alarak bu ve bunun gibi teröristlere karşı uyanık olan evlatlar yetiştirmek üzere milletimize hizmet etmeye başlamıştır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.09.2016 - Güncelleme: 07.11.2019 15:37 - Görüntülenme: 2133
  Beğen | 14  kişi beğendi

Etiketler :
darbe, 15 temmuz,